Projektarbete i PS - (b)logginlägg 1

Insåg just att det är meningen att vi ska uppdatera bloggarna med vad som händer och hur arbetet går under vprt nya projekt!
-
Jag valde redan innan sommarlovet började att klippa ihop många foton till en bild i photoshop. Jag har aldrig tidigare varit tillräckligt intresserad för att ge mig på och utnyttja photoshops mer konstnärliga funktioner, utan har mestadels hållt mig till att förbättra och förstärka effekter i bilder - dvs bildbehandling.
-
Men i våras såg jag en bild på fotosidan som jag blev väldigt imponerad av. Bilden var skapad av en frilansfotograf vid namn Sune Liljevall, och hans bilder fungerar nu som inspirationskälla för mitt projekt.
-
Under sommaren har jag fotograferat bilder med baktanken att de kanske skulle passa in i min slutprodukt, och nu har jag börjat fundera på och göra förslag på hur denna skulle kunna se ut. Jag har även studerat Sunes bilder närmare och försökt skapa mig en uppfattning om vad som karaktäriserar dessa, samt kontaktat honom via mejl och frågat om han skulle kunna tänka sig att ge lite tips och goda råd. Ännu har jag inte fått något svar dock, men jag hoppas på det bästa!
-
Tanken framöver är att jag ska skissa upp en ungefärlig komposition och sedan leta i mitt bildarkiv efter passande fotografier. Därefter ska jag börja jobba på min slutprodukt, då jag övat nu och känner mig redo att göra ett försök. Det första arbetstillfället blir på onsdag förmodligen, eftersom jag endast kan jobba hemma nu i början, och då kanske en bild på skissen kommer upp här!

RSS 2.0